Как да изберете най-доброто спално бельо за пълноценна почивка

Как да изберете най-доброто спално бельо за пълноценна почивкаИзборът на най-доброто спално бельо допринася за добрата почивка, но как да го изберем и да не сбъркаме сред толкова много възможности?

Текстилът, който допълва леглото ни и е верен спътник на сънищата, a основна част от него e и за декорацията на спалнята като цяло. Освен това той осигурява комфорт, благополучие и допринася благоприятно за пълноценен сън и добра почивка.

Изисквания, на които трябва да отговаря спалното бельо, за да е съвършен сънят ви

Състав на чаршафите и завивките

50% памук, 50% полиестер текстил е идеален за продължителна употреба като спално бельо, тъй като тъканите с тази смес по-добре издържат на високи температури на пране, съхнат бързо, гладят се лесно и са издръжливи

Меките тонове, добре съчетани и шарките без натрапчивост, ще превърнат спалнята ни в най-благоприятното място за почивка. Елегантният, вечен дизайн и неутралните цветове ще придаде нотка на стил, далеч от тенденциите, които излизат от мода. От друга страна, меките цветове или класиката на белите чаршафи също са отличен вариант.

Усещания в тъканта за добра почивка

Според експерти, за да изберете най-доброто спално бельо, се препоръчва:

– меко докосване, което увеличава усещането за комфорт, докато спим: памукът и основата (мрежата от нишки, които изграждат тъканта) придават мекота на текстилното парче. В допълнение, обработката на нишките помага да се добави мекота.

– избягвайте образуване на топчета по повърхността на чаршафите:  те карат чаршафите да имат неприятен допир, подобно на това, когато леглото е пълно с трохи от хляб. Една от причините да се появи „лющене“ е освен качеството на влакната, използвани за тъканта, че чаршафите памук-полиестер трябва да са в идеалното съотношение. При адекватен микс гарантирано ще се възползваме от предимствата, които и двата плата могат да ни предложат.

– безупречен външен вид, който допринася за подобряване на съня: пряко свързан с горното, памукът е перфектна материя: естествена, хипоалергенна, дишаща… Полиестерът, въпреки че е изкуствено влакно, е мек, лесен за пране и не се деформира. За безупречен външен вид без гънки върху чаршафите, тази смес от памук/полиестер е идеална по много причини.