Как да ремонтираме стенни плочки за баня?

Какви са различните възможности за обновяване на вашите стенни плочки за баня?

Един от съветите ни е:

Избор на стенно табло за покриване на плочките за баня.

Ако старата ви стенна плочка за баня е твърде повредена, можете да изберете и стенни панели.

Тези елементи, специално проектирани да противостоят на водата, могат да бъдат направени от смола, полиуретан, порцеланови каменни изделия, композитно дърво, стъкло или дори PVC.

В зависимост от избрания продукт, някои могат да бъдат залепени директно към старата плочка, докато други ще бъдат фиксирани към метална конструкция.

Без фуги тези стенни панели са много лесни за поддръжка и се предлагат в широка гама от покрития и цветове, за да отговарят най-добре на вашия декор.

Изберете декоративна мазилка, за да обновите плочките си за баня

Декоративно покритие също е модерно, за да се обновят баня стенните плочки.

Предлагайки дизайнерско и качествено изобразяване – обикновено много модерен външен вид от восъчен бетон. Покритието е проектирано да издържа на влага и има добра продължителност на живота. Поставен върху старата опора, предварително почистена от несъвършенствата, тя ефективно покрива неравностите на повредените плочки.

Те обаче не трябва да представляват слабости и да се придържат добре към стената за траен резултат. Монтажът на това покритие изисква известна сръчност и обикновено изисква намесата на професионалист.

Добре е да знаете: декоративната мазилка може да бъде пребоядисана с помощта на определена боя, ако искате да промените цвета или декора на вашата баня.

Плочки за баня цени

Покрийте стенните плочки за баня с нови плочки

И накрая, за да обновите старите си плочки за баня, можете да изберете да поставите нови плочки върху старите. Ако последното решение е възможно, въпреки това е необходимо предварително да се вземат някои предпазни мерки, по-специално по отношение на дебелината на опората. Всъщност ще бъде разумно да изберете фин глинен съд, за да не загубите твърде много място след работата. Освен това тази алтернатива е възможна само ако старите плочки не са в твърде лошо състояние: наложително е те да са добре запечатани и да не рискуват да се разпаднат.