Защо си струва да се възползваме от всяка изгодна разпродажба на ратанови мебели?

Защо си струва да се възползваме от всяка изгодна разпродажба на ратанови мебели?

Ратановата градинска мебел няма аналог по отношение на луксозна визия и умение да създава уют и комфорт. Дори мебелите от ковано желязо отстъпват на ратана по красота и по никакъв начин не могат да достигнат неговата лекота и естествена природа. Струва ли си да се възползваме от разпродажба на ратанови мебели – това е въпросът, който ще разгледаме в настоящия материал.

Кои са плюсовете на изгодната промоция?

Градинската ратанова мебел не е никак евтина, особено изделията от естествен ратан. В този смисъл всяка разпродажба или промоция трябва да ни подтиква да се снабдим с красив комплект или с отделна мебел, която да допълни сета, с който вече разполагаме. Изгодните оферти не са за пропускане, защото ни дават възможност да спестим пари, създавайки си едно прекрасно кътче за релакс на открито.

Разпродажбата на ратанови мебели е по-добър вариант от промоцията, защото в този случай търговецът обикновено цели да се отърве от въпросната стока, за да освободи място за нови артикули. При разпродажба цените може да паднат на половина – сделка, която определено не е за изпускане.

Защо да инвестирате в дворна мебел от ратан?

Мебелите от естествен ратан си заслужават инвестицията по няколко причини. На първо място трябва да изтъкнем отличните характеристики на самия материал. Испанската тръстика, както е още известен ратанът, представлява обелени и изсушени стебла на лиани от семейството на демоноропови и каламусови палми.

Тези палми виреят в тропически климат, предимно в Югоизточна Азия. Най-добрият ратан идва от Индонезия и Малайзия, където се правят и голяма част от мебелите. За да стане лианата гъвкава, материалът се нагрява, а след изсушаване, ратановите влакна запазват зададената им форма и се втвърдяват.

Масивните стебла на ратана се използват за направата на рамка, а по-тънките клонки и разчепкани нишки служат за изработка на по-фините мебелни елементи – седалки, облегалки и плетени части. Сложният процес на производство, както и добиването на самата суровина, е причина за високата цена на градинската мебел.

Въпреки че тези мебели са сравнително скъпи, инвестицията е напълно оправдана. При правилно използване и редовни грижи, градинското обзавеждане ще запази визията си в продължение на дълги години. Преди всичко вашето кътче за отдих и посрещане на гости ще излъчва усещане за лукс и ще ви предлага комфорта, от който имате нужда.

Грижа за ратановите мебели

Ако сте имали късмета да се възползвате от изгодна разпродажба на ратанови мебели, трябва да проявите отговорност към красивото обзавеждане. Ратанът може да преживее намокряне, но не е желателно да бъде изложен постоянно на капризите на времето. Поради тази причина се препоръчва мебелите да се поставят в беседки, на закрити веранди или в участъци, защитени от навес.

Силното слънце и високи температури могат да бъдат пагубни за красивите столове, пейки и маси. Дървесината много бързо ще се разсъхне и ще стане чуплива. Производителите защитават своите изделия със специални лакове и покрития на маслена основа, които запазват еластичността на ратановите клонки и нишки.

Желателно е закупените на промоция ратанови мебели да не зимуват на открито. Съхранявайте любимия си градински комплект в затворено помещение, където студът и влагата не могат да го разрушат. Възможно е измръзване на мебелните изделия, ако са прибрани за зимуване мокри. Подсушете добре ратана преди съхранение.