Какъв вид тъкан да изберете за спалното си бельо?

Съществуват няколко вида тъкани за спално бельо. Каквито и да са предпочитанията ви, важно е да изберете качествена материя, за да може спалното ви бельо да издържи дълго време. Естествените и синтетичните влакна от нисък клас са предразположени към образуване на мъхчета и отпускане, поради което не са препоръчителни.

Памучното спално бельо е класика. Удобно, издръжливо и естествено, то е подходящо за всички сезони. Най-разпространеният вид памук е 57 нишки/см², което представлява броя на нишките и фиността на тъканта. Колкото по-висок е броят на нишките, толкова по-мека и здрава е тъканта. Когато сплитката достигне 80 нишки/см², резултатът е много качествена тъкан, наречена памучен перкал. Мека и устойчива, тя е идеална за завивки или за спално бельо като цяло.

Евтино спално бельо

Друга възможност е памучният сатен, който е резултат от тъкане с поне 100 нишки/см². Той придава на спалното бельо копринен вид от лицевата страна и матов от обратната, като текстурата е еластична и невероятно мека.

Магазините за спално бельо за дома непрекъснато се обновяват, за да може всеки да намери идеалния материал, с който да се чувства комфортно докато спи. Предлагат се нови, по-удобни и модерни материали за персонализиране и декориране на спалнята. Спалното бельо от памучен шифон е много леко, идеално за лятото! Леко набръчканият му вид е модерен и внася бохемско усещане в декора.

Съвети за избор на спално бельо

Леглото е централният елемент, който определя тона на стаята. Всичко зависи от атмосферата, която искате да създадете в тази тайна градина. Със семпло одеяло или покривка за легло можете да добавите нотка на провинциален шик или, напротив, да създадете топла атмосфера на планинска хижа.

През последните няколко години одеялото отново е на мода и може да се постави в края на леглото, за да топли краката през зимата и да създава много уютно усещане. Създайте свой собствен стил, с красиво шалте, създаващо, идеална обстановка в стил арт деко или в модерна семейна спалня.  Важното е да е в хармония с останалото обзавеждане на спалнята, като килими, декорация, завеси и пердета…