Красив тен се постига и с грим

Красив тен се постига и с гримЛятото е в своя разгар и за да подчертаете красивия тен, който сте получили на плажа, може би ви трябва правилната козметика. А даже и да нямате загар, илюзията за това може да стане с помощта само на четка и правилните цветове пудра и руж, както и да знаете къде точно по лицето да сложите от тях.

Преди това обаче не е зле да се съобразите и с цялостния тен на тялото си. За да не се получи смешен контраст между по-светлото тяло и по-тъмното лице, например. Или обратното. Все пак сме свидели на много недоразумения, които смятат, че са божествено красиви с прекалено тъмния си тен н а лицето за сметка на тялото. За да не минете в групата, която има нужда от модна полиция или пък козметична такава, се съобразете с всяка особеност на своето тяло.

Като за начало, ако нямате все още естествен тен, придобит под топлите слънчеви лъчи на пясъчния бряг, то може да се възползвате от близкия солариум или пък разнообразието от изкуствени бронзанти на пазара. Ако обаче вече сте изравнили разликата и искате само да предадете бронзов блясък на кожата си, то следвайте тези съвети, които с помощта на козметика ще превърнат кожата ви в изкусително красива.

Преди да сложите обаче бронзова пудра или перли, ще ви трябва един хубав и равен слой фон дьо тен. Не прекалявайте обаче, той не трябва да е дебел, а просто равен, за да скрие всякакви несъвършенства по кожата на лицето. След това с помощта на четка нанасяте бронзанта на лицето.

Съществуват няколко ключови места, които е необходимо да подчертаете на лицето, за да постигнете хармоничност и изчистеност с вашата козметика. Такива места са: брадичката, гърба на носа, скулите, дъгата на веждите под самите косъмчета, челото в частта към косата.

А идеята е да не се слага по много от бронзовата козметика, а по скоро да се поставят леки оттенъци, за да не станат петна на тези места и така да постигнете обратния ефект. Продуктите, които ползвате не бива да са прекалено искрящи.

Ако сте с потник или отворена блуза, може да сложите малко и на деколтето и раменете си, за да постигнете баланс и общо впечатление, че имате чудесен летен загар.

Разбира се най-добре е да посетите някоя приятна туристическа дестинация, където да натрупате естествен тен от слънчевите лъчи на някой плаж.