Лечение при ниско ниво на кръвната захар

Лечение при ниско ниво на кръвната захарВинаги е добра идея да тествате нивото на кръвната си захар ако подозирате, че имате хипогликемична реакция, но често просто няма време. След като започнете да се чувствате странно не отлагайте лечението. Трябва да хапнете или изпиете нещо което съдържа захар което ще достигне бързо до кръвообращението. Ако не можете да проверите кръвната си захар при появата на симптоми започнете, а не чакайте лечението. Предприемете стъпки и проверете по-късно.

Около 10 до 15 грама въглехидрати трябва да са достатъчни. Те могат да бъдат под формата на 100 до 200 милилитра плодов сок половин малка бутилка безалкохолна напитка, 2 с.л. стафиди, или няколко бонбона. Чаша мляко също е решение, тъй като действа бързо като глюкозните таблетки, които се продават в аптеките. Можете да очаквате облекчение от 10 до 15 минути след приемането на захар. След този период от време проверете нивото на кръвната ви захар и ако то е все още ниско, може да се наложи да приемете още сладка храна или напитка отново.

Лекарите категорично сочат, че хора като приемат инсулин винаги носят в себе си няколко бонбона, бучки захар или дори малка кутийка пудра захар, така че да са готови за бързо лечение на себе си при първите признаци на хипогликемия Въпреки това хипогликемичната реакция не бива да се разглежда като оправдание за консумиране на сладкиши или сладки напитки. От решаващо значение е да получите достатъчно глюкоза, за да коригирате проблема, но не е разумно да пренатоварвате организма си със сладко, защото това ще накара нивото на кръвната ви захар да се покачи макар и малко по-късно до опасни нива.