Аромат на окосена трева против главоболие и стрес

Аромат на окосена трева против главоболие и стресЗнаете ли, че в окосената трева се отделя химическо вещество, което кара хората да се почувстват отпочинали и щастливи?

Учените обясняват, че това вещество въздейства на частите от мозъка – амигдала и хипокампус, които отговарят на емоциите и паметта. Освен щастието, което може да се почувства, веществото предотвратява и отслабването на мозъчните функции.

Парфюм с аромат на окосена трева

Да, има и такъв парфюм. Казва се Serenascent и ухае на прясно окосена трева. Serenascent  е парфюм, който намалява стреса и усилва паметта

Как се е появила идеята за такъв парфюм?

Създателят му е вдъхновен по време на посещение в Национален парк Yosemite в САЩ. Свежият и успоковящ аромат на борови дървета, секвоя и ливади са основната причина, която кара създателите на парфюма да изследват релаксиращия ефект от растенията. Изследователите са успяли да идентифицират най-активните компоненти у растенията, които освобождават тялото ни от стрес. Като резултат от обединяването на всички тези елементи и растителни аромати се е получил уникалния парфюм Serenascent.

Как да използвате такъв парфюм за по-добър ефект?

– пръснете и направете облак пред вас, в който да „влезете“.
– пръснете на няколко места в помещението, за да се ароматизира