Как да подберем арабски парфюми, които ни допадат

Как да подберем арабски парфюми, които ни допадатВсе повече мъже и жени по света избират да носят арабски парфюми. Уханията от Арабския полуостров привличат с магнетичните си и дълготрайни аромати. При разработването им се използват редки и ценни съставки от природата, както повеляват вековните традиции в региона, предавани от поколение на поколение.

Ако до момента не сте носили арабски парфюми, добре е първо да се запознаете подробно с ароматните компоненти, които се включват при разработването им, за да знаете към какво ухание да се насочите.

Какви нотки най-често се използват при проектирането на арабски парфюми

Добрите арабски парфюми се отличават с богати, пищни и многопластови ухания. При проектирането им парфюмеристите разчитат на редки и ценни натурални съставки, специално подбрани от различни кътчета на земята. Някои от най-висококачествените арабски парфюми имат в състава си уд. Това е смола, която се синтезира в продължение на 60-70 години от агаровото дърво, когато то бива заразено с определен вид гъба, което не се случва толкова често в природата. Естествената ограниченост на този ресурс прави уд една от най-високо ценените съставки на арабски парфюми.

Често в уханните концепции, проектирани за арабски марки, се включват флорални нотки с богати аромати като роза Дамасцена и жасмин.

Популярни акценти в различните арабски парфюми са пикантни етерични масла от подправки, омайни смоли и свежи билки.

Когато се насочите към ароматите на арабски парфюми, които е много вероятно да ви запленят, задължително ги тествайте върху кожата си. Омайните им уханни композиции се разгръщат по различен начин при контакта с кожата на всеки човек и неговия индивидуален аромат.

Променяйте своите арабски парфюми в началото на всеки сезон

Както посочихме, разнообразието от ухания в света на добрите арабски парфюми е значително. Подберете ароматите, които най-много ви допадат в началото на всеки сезон. Съобразно променящите се температури и различните атмосферни условия през лятото и зимата, кожата ни има нужда от различни арабски парфюми, тъй като излъчва уханията им по различен начин.

Залагайте на различни арабски парфюми в ежедневието и за специални поводи

Инвестирайте в няколко наистина добри арабски парфюми, които ще носите с удоволствие. Подберете си аромати, които ще са подходящи за работното ви ежедневие и други, които да използвате през почивните дни. Не пропускайте да си подарите някое наистина специално ухание, което ще повдига самочувствието ви, когато се приготвяте за специални поводи.

Благодарение на висококачествените арабски парфюми във вашата лична ароматна колекция, ще привличате вниманието където и да отидете. Уханията им са пищни, богати и впечатляващи, а дълготрайността им ще ви гарантира, че любимият аромат ще остане покрай вас максимално продължително време, достатъчно е само едно нанасяне.