Козметични масла – кои видове са подходящи?

Козметични масла кои видове са подходящиРазличните видове козметика може да ви донесе много ползи за вашето лице, коса, кожа. А едни от най-големите приятели на нашето тяло са натуралните етерични масла. Те ни даряват с младост и красота, снабдяват ни с важни и полезни вещества и минерали. Но е добре, когато купувате подобен продукт, то да се убедите преди всичко, че купувате нещо наистина качествено и натурално. Най-добре би повлияло масло, което е базисно и няма излишни примеси, например ароматизатори и синтетични подобрители.

Честотата, с която се използва зависи от това какво е състоянието на кожата или косата, което искате да подобрите. Но ориентировъчно този вид козметика се ползва около два-три пъти месечно. Но някои масла не са универсални – т.е. може да се отразяват добре на лицето, но е точно обратното при косата, например.

Ето кои са те: маслиновото масло доста по-трудно се абсорбира от косата, за разлика от други масла, а това може да съсипе цвета й, ако полагате боя всеки месецМаслините се отразяват чудесно на кожата на цялото тяло, като подхранват и овлажняват, но за косата си може да изберете нещо друго.

Арганово масло – това е превъзходен антиоксидант и може да се срещне в най-различни терапии за коса в последно време. Но в чистия си вид според специалистите, аргановото масло може да омазни доста сериозно косите ви.

Минерално масло – то има редица полезни свойства, но ако се нанесе върху косъма може да образува доста плътен защитен слой, който да попречи на косата да поеме нужните й полезни вещества за своя растеж.  За сметка на това базисните масла от палма и кайсиеви ядки се отразяват по чудесен начин на косата и й придават здравина и блясък, без да я омазняват излишно.