Женствено и красиво – маникюр с рози

Женствено и красиво – маникюр с розиРозите са едни от най-предпочитаните цветя от растителния свят, може да се каже, че са класика в жанра. За подарък, израз на уважение, любов, приятелство или просто така, розите винаги са носели едно царствено, естествено и в същото време нежно усещане. Ето защо няма как просто розата да не се появи и в други разновидности, освен като букет цветя. Рози има в бижутерията и дори в декоративната козметика.

Ето няколко оригинални идеи, с които да впечатлите околните със своите поддържани, красиви нокти с изискан и красиво изрисуван маникюр. Опитайте се сами да си нарисувате рози. Ако ви се струва прекалено трудно, може да се опитате в началото само на единия пръст, а после, ако сте доволни от резултата, и на останалите нокти.

За опростена рисунка на роза на вашите нокти, започнете от една точка в средата. След това с четката започвайте да добавяте към точката и листенца, като четката се движи по часовниковата стрелка отвътре навън. Рисуването става със специалните лакове за декорации на нокти, които ще намерите вече във всеки магазин за козметика. Ако успеете да изрисувате повече от една роза на нокът, може да ги свържете плавно с една тънка, вълнообразна линийка.

За по-смелите предлагаме обемни и цветни рози. За целта, просто капнете на почистен нокът по една капка лак от желаните цветове, от които искате да са съставени розите, но една върху друга. Като се старайте горната капка да е по-малка. След това, още докато не е изсъхнал лакът, просто разнесете цветовете встрани, като топнете тънката четка в средата на напластените цветове, смесите ги и изтеглите встрани лекичко. За да бъдат вашите рози обемни, тогава по-вътрешните части на цветето трябва да са очертани или просто да е наблегнато на по-тъмния нюанс. С капки лак нарисувайте и листенцата.

Естествено винаги може да се спрете на най-лесният вариант и пак да имате рози по ноктите. А именно лепящите декорации, които може да намерите навсякъде и под различни видове и форми. Те отлично се съчетават с декоративни перли и камъчета. Ако сте избрали този вариант можете да нарисувате само листенца или друг вид подходяща основа.

След като вече сте се нарисували и смятате, че всичко е така, както трябва да бъде, минете с един пласт топ лак, за да запазите по-дълго вашето лично творение на изкуството.